Για το παρφε
375γρ Σοκολάτα manjari 64
12 Κρόκους
2 Αυγά
250 γρ Ζάχαρη
400 γρ Πουρέ μπανάνα
1100γρ Κρέμα
Τοποθετούμε τα αυγά στο μίξερ και τα χτυπάμε σε μεσαία
ταχύτητα , παράλληλα σε ένα κατσαρόλι βάζουμε την ζάχαρη με ελάχιστο νερό και
το βράζουμε μέχρι να πάει 117 – 118 και το προσθέτουμε λίγο λίγο στο μίγμα τον
αυγών συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να κρυώσει
και να ασπρίσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο ,λίγο τον πουρέ μπανάνα και την
σοκολάτα συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν και τέλος αφρατευουμε
με την κρέμα με μια mariz
.
Για των πουρέ μπανάνα
1 kg Ώριμες μπανάνες
200 gr Ζάχαρη
90 gr Μαργαρίνη
Λίγο
κανέλα σκόνη
Κρατάμε δυο μπανάνες ακαθάριστες και της περνάμε από την σχάρα
μέχρι να μαλακώσουν ώστε να πάρουμε την αίσθηση του καπνιστού . Της υπόλοιπες
τις καθαρίζουμε και της τοποθετούμε σε ένα ρεσο με όλα τα υπόλοιπα υλικά της μαγειρεύουμε
σε φούρνο στους 170 για 35 λεπτά. Αφού κρυώσουν ελαφρός τις πολτοποιούμε όλες
μαζί και αφήνουμε τον πουρέ να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
..........ZC
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου