Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Παρφε μπανάνα με manjari 64 pudding τζιτζερ σορμπε φράουλα και sable φιστικιού με flur de sel


Για το παρφε
375γρ    Σοκολάτα manjari 64
12           Κρόκους
2             Αυγά
250 γρ  Ζάχαρη
400 γρ  Πουρέ μπανάνα
1100γρ Κρέμα 

Τοποθετούμε τα αυγά στο μίξερ και τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα , παράλληλα σε ένα κατσαρόλι βάζουμε την ζάχαρη με ελάχιστο νερό και το βράζουμε μέχρι να πάει 117 – 118 και το προσθέτουμε λίγο λίγο στο μίγμα τον αυγών συνεχίζοντας  το χτύπημα μέχρι να κρυώσει και να ασπρίσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο ,λίγο τον πουρέ μπανάνα και την σοκολάτα συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν και τέλος αφρατευουμε με την κρέμα με μια mariz .   

Για των πουρέ μπανάνα

1 kg        Ώριμες μπανάνες
200 gr    Ζάχαρη    
90 gr      Μαργαρίνη
               Λίγο κανέλα σκόνη
Κρατάμε δυο μπανάνες ακαθάριστες και της περνάμε από την σχάρα μέχρι να μαλακώσουν ώστε να πάρουμε την αίσθηση του καπνιστού . Της υπόλοιπες τις καθαρίζουμε και της τοποθετούμε σε ένα ρεσο με όλα τα υπόλοιπα υλικά της μαγειρεύουμε σε φούρνο στους 170 για 35 λεπτά. Αφού κρυώσουν ελαφρός τις πολτοποιούμε όλες μαζί και αφήνουμε τον πουρέ να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.    
..........ZC

Δεν υπάρχουν σχόλια: