Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Παρφε με αλοη βέρα πραλίνα ,σάλτσα μπανάνας με μέλι και παγωμένους βράχους σοκολάτας με αγνό παρθένο ελαιόλαδο Κρήτης

Για το παρφε

200γρ ζάχαρη

40 ml νερό

Κάνουμε ένα σιρόπι

2 ολόκληρα αυγά

11 κρόκους

Τα χτυπάμε μαζί στο μίξερ να στρατέψουν και ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα κρύο μίγμα .

1lit κρέμα

50 ml αλοη βέρα

Τα χτυπάμε μέχρι να στρατέψει και ομογενοποιούμε  

 

Για την σάλτσα 

400 γρ μπανάνες μόνο σάρκα
2 λεμόνια χυμό
12 γρ τζιτζερ
130 γρ μέλι θυμαρίσιο Κρήτης
Θα χρειαστούμε και από ένα σιρόπι 30 αρι 600ml
400 γρ άχνη
350 κρύο νερό
50 γλυκόζη
Τοποθετούμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μαζί και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.
 Περνάμε 1-2 μπανάνες από την σχάρα για μερικά λεπτά θέλουμε να πάρουν την μυρωδιά του καπνιστού στην συνέχεια τις κόβουμε όλες και τις τοποθετούμε μέσα στο χυμό του λεμονιού .
Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε τα 600 ml του σιροπιού την πιπερόριζα και το μέλι βράζουμε για 7-8 λεπτά περνάμε από μπλέντερ. Και τέλος περνάμε

..........ZC

Δεν υπάρχουν σχόλια: