Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

ΜOUSSE ΑΠΟ ΜΥΡΤΙΛΑ ΚΑΙ SABLES



70γρ ζάχαρη κρυσταλλική
400γρ πουρέ από φρέσκα μυρτιλα
8 ½ φύλλα ζελατίνας
20 ml λικέρ μυρτιλου
130 gr ιταλική μαρέγκα
150 gr κρέμα ελαφριά χτυπημένη
30 gr ζάχαρη κρυσταλλική για γκλασάρισμα

Πρώτα φτιάχνουμε το coulis,α) παίρνουμε 50 ml νερό και την ζάχαρη σε ένα μικρό κατσαρόλι και το βράζουμε ώστε να δημιουργηθεί σιρόπι , το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε μέσα 100 gr από τον πουρέ από τα μυρτιλα και τον χυμό από μισό λεμόνι .
Ζεσταίνουμε 50 γρ από τον πουρέ από τα μυρτιλα μόλις πάρει μια δυο βράσεις αποσύρουμε και προσθέτουμε μέσα τις μουλιασμένες ζελατίνες , και αφού λιώσουν οι ζελατίνες προσθέτουμε και τον υπόλοιπο πουρέ , σταδιακά το λικέρ και λίγη λίγη την μαρέγκα και τέλος την κρέμα .

ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΑΡΕΓΚΑ
250 Ζάχαρη
5 Ασπράδια
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη με ελάχιστο νερό και την φέρνουμε σε σημείο βρασμού όταν η θερμοκρασία φτάσει 110 c χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μόλις το σιρόπι φτάσει 117 – 119 c χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ λίγο παραπάνω από το μισό και ρίχνουμε με λεπτή σταθερή ροη το σιρόπι όταν πάρει όλο το σιρόπι συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 10 λεπτά περίπου μέχρι να κρυώσει 30 c
SABLEE
250gr αλεύρι
200gr βούτυρο
100gr άχνη κοσκινισμένη
Λίγο αλάτι
2 κρόκους
Κάνουμε μια τρύπα στην μέση του αλευριού προσθέτουμε το μαλακωμένο βούτυρο κομμένο σε κυβακια την ζάχαρη και το αλάτι αναμιγνύουμε μέχρι να γίνει ένα κρεμοδες μίγμα και προσθέτουμε τους κρόκους και ενσωματώνουμε απαλά στην συνέχεια και το αλεύρι την ζυμώνουμε 4 -5 φορές μέχρι να έχει μια φίνα υφή την τυλίγουμε με μεμβράνη και στο ψυγείο μέχρι την χρίση
..........ZC

Δεν υπάρχουν σχόλια: