Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Τα πρώτα βήματα ενός νέου Έλληνα μάγειρα.

Αγαπητοί επισκέπτες , με χαρά σας παρουσιάζω της δημιουργίες μου στην μαγειρική τέχνη.
Θα ήθελα ωστόσο να σας δώσω μια γενική εικόνα για την ελληνική πορεία ενός μάγειρα από την σχολή ως την τελική καταξίωση ως chef .
Όπως όλα τα επαγγέλματα το ξεκίνημα απαιτεί υπομονή και επιμονή.
Οι υψηλές επιδόσεις και το ενδιαφέρον του σπουδαστή για το αντικείμενο μπορούν να τον καταστήσουν την σχολή ένα πολύ καλό γνωμοδότη για την εύρεση της πρώτης θέσης εργασίας .Ένας απόφοιτος που αξίζει πραγματικά πολύ σύντομα θα αποδείξει την αξία του σε σχέση με κάποιον που με πλάγιους τρόπους έχει καταφέρει να γίνει αρεστός και να αποκτήσει μια θέση σε κάποια επιχείρηση .
Κατά την πρώτη περίοδο απασχόλησης ο εκπαιδευόμενος ακολουθει πιστά της οδηγίες του προϊσταμένου . Η τύχη , όσο αφορά συνεργάτες παίζει σημαντικό ρόλο για την μετέπειτα εξέλιξη του. Μια τυχόν αποτυχία σε κάποιο χειρισμό του προϊσταμένου μπορεί να αποβεί μοιραία για το μέλλον του εκπαιδευόμενου.
Το πάθος για την εξέλιξη κάποιων συναδέλφων μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις αθέμιτου ανταγωνισμού ο οποίος απαιτεί φοβερή προσοχή και λεπτότητα στους χειρισμούς του ανερχόμενου επαγγελματία.
Έχοντας ξεπεράσει τις υπόλοιπες αντιξοότητες του εργασιακού χώρου ο φόρτος εργασίας της πρώτης περιόδου φαίνεται φυσιολογικός για εκείνους που πραγματικά αγαπούν την μαγειρική
Υπάρχουν αμέτρητα συγγράμματα στην διάθεση όποιου θέλει πραγματικά να προοδεύσει , ενώ και η περαιτέρω εξάσκηση με προσωπικές δοκιμές κρίνεται αναγκαία .
Η αγάπη για το αντικείμενο μαζί με σκληρή προσπάθεια , την σύνεση και την ΑΝΘΡΩΠΙΑ , δεν μπορούν παρά να οδηγήσουν στην ΕΠΙΤΥΧΙΑ .
Ελπίζοντας πως η προσπάθεια μου έχει αποφέρει καρπούς σε εσάς τους τελικούς αποδέκτες της , σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε με την επίσκεψη σας στο blog .
Christofidis Zinonas .






..........ZC

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

μπαινονταςσε ενα καινουριο εργασιακο χωρο-κυκλο κλπ.πρεπει ο καθενας να -κανει την δουλεια του κ να λεει την γνωμη του οταν του ζητειτε!
-ουτε να κανει τον εξυπνο
-ουτε τον ωραιο-"γαμπρο"
-ουτε τον δικαιο
-ουτε τον φιλο!

οποιος καταφερει να τα αφησει αυτα εξω απ τη πορτα την στιγμη που αρχιζει βαρδια κ τηρησει τα "συνορα του"των υποχρεωσεων του ποστου του,χωρις να μπαινει στην δουλεια του αλλου,ενοχλωντας αντι βοηθωντας,ειναι σε καλο δρομο!