Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟΣ ΖΩΜΟΣ Fond de veau

1.5 gk μοσχαρίσια κόκαλα κομμένα τεμαχισμένα – 200 gr. Καρότα κομμένα σε ροδέλες 150 gr κρεμμύδια χοντροκομμένα – 100 γραμμάρια πατάτα χοντροκομμένη 250 γρ λευκό ξυρό κρασί 1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο 5 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κον κασε 150gr λεύκα μανιτάρια σε λεπτές φέτες – 2 σκελίδες σκόρδο 1 μικρό μπουκε γκαρνι ( 2 κλαδάκια θυμάρι - 1 φύλλο δάφνης - 1 φύλλο πράσο - 1 κλαράκι σέλινο 2 κλαράκια εστραγκόν)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βάζουμε τα κόκαλα σε ένα ρεσο και βάλετε στο φούρνο να ψηθούν, πάρουν χρώμα μόλις πάρουν χρώμα προσθέστε και καρότα κρεμμύδια πατάτα μαγειρέψτε για όλα 5 λεπτά γυρνώντας συχνά . στην συνέχεα βάλτε το περιεχόμενο σε μια κατσαρόλα αδειάστε το λίπος από το ταψί και ντεκλασαρετε με το λευκό κρασί . Προσθέστε το κρασί από το ρεσο και 7 lit κρύο νερό ,και τα υπόλοιπα υλικά ,αφήστε να πάρει βράσει σε κατσαρόλα με πίεση (πχ. χύτρα ) για περίπου 20 λεπτά στην συνέχεια χαμηλώστε και τα σιγοβράστε .….zc

Δεν υπάρχουν σχόλια: