Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΜΠΡΕΣΑΟΛΑ Bresaola



Η μπρεσεολα είναι ένα από τα κλασικότερα ορεκτικά της Ιταλίας το οποίο κόβετε σε λεπτές φέτες και συνοδεύεται με ελαιόλαδο, λεμόνι και φύλλα παρμεζάνας.
Η μπρεσεολα είναι ένα βοδινό το οποίο είναι λίγο αλατισμένο και το
αποξηραίνουμε στον αέρα.

ΥΛΙΚΑ

2 Κιλά στρόγγυλο βοδινό δεμένο.
700ml Κόκκινο κρασί.
3 Κουταλάκια σκόνη καυτερής πιπεριάς.
4 Σκελίδες σκόρδο λειωμένες.
3 Φύλλα δάφνης τεμαχισμένα.
900 Γραμμάρια αλάτι χοντρό.
2 Κουταλάκια μαύρο πιπέρι σε κόκκους.
Μερικά κλωνάρια δεντρολίβανο
Μερικά κλωναράκια θυμάρι.
Μερικά κλωναράκια ρίγανη (προαιρετική παραλλαγή).
2 1/2 Κουταλιές ζάχαρη.
Τουλουπάνι για να τυλίξουμε.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, βάζουμε σε ένα μπολ το βοδινό και το αναμιγνύουμε με το μίγμα το οποίο έχει δημιουργηθεί από τα υλικά μας με τέτοιο
τρόπο ώστε να πάει παντού .
Τοποθετούμε το κρέας στο ψυγείο για μερικές μέρες γυρίζοντας το τακτικά .
μετά από μια 1 ½ εβδομάδα περίπου το αποσύρουμε από το ψυγείο το καθαρίζουμε από την μαρίναρα και το τίλουμε με το τουλουπάνι .
Το κρεμάμε σε δροσερό μέρος για 3 – 4 εβδομάδες. Όταν την ακουμπήσετε και είναι
σφιχτή τότε είναι έτυμη την ξεπλένουμε με κόκκινο ξύδι την σκουπίζουμε και την συντηρούμε στο ψυγείο ως και ενάμιση μήνα.….zc

Δεν υπάρχουν σχόλια: