Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΦΡΕΣΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ




600 gr αλεύρι από μαλακό σιτάρι 7 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου) (50 gr ελαιόλαδο προαιρετικά ) λίγο αλάτι Το ζύμωμα πρέπει να είναι σύντομο για να μην κουράσουμε την ζύμη το λάδι το τοποθετούμε στο τέλος , τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την ξεκουράζουμε για 40 λεπτά. Αλευρώνουμε το πάγκο κόβουμε την ζύμη στα 4, τα κομμάτια που δεν χρησιμοποιούμε τα σκεπάζουμε με πετσέτα ανοίγουμε τα ζυμαρικά σε λεπτό φύλλο 3 χιλ και δημιουργούμε τα ζυμαρικά που επιθυμούμε. Αυτή είναι μια βασική συνταγή . ( σε πολλές συνταγές θα διτε να χρησιμοποιούν μόνο τον κρόκο του αυγού εγώ προσθέτω και το ασπράδι για να έχω πιο ελαστικό αποτέλεσμα λόγο της υγρασίας που περιέχει , το ελαιόλαδο μου αρέσει πάρα πολύ σε όλα τα ζυμάρια και πάντα πρέπει να το προσθέτουμε στο τέλος, (στο μέλλον θα αναφερθώ γιατί πρέπει να μπαίνει στο τέλος και όχι στην αρχή και πώς λέγετε αυτή η διαδικασία )….zc


Δεν υπάρχουν σχόλια: