Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ



ΥΛΙΚΑ

1 Κιλό χοιρινή σπάλα .
300 Γρ. Χοιρινό λαρδί.
35 Γρ. Αλάτι.
1 Κουταλάκι μαύρο πιπέρι.
½ Κουταλάκι πιπέρι καγιεν.
5 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
¼ Κουταλάκι νιτρικό κάλιο.
Περίβλημα από βόεια έντερα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόψτε τη χοιρινή σπάλα με μέτριο δίσκο κοπής . Κόψτε με το χέρι το λαρδί σε λεπτές λωρίδες .
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώστε τα καλά.
Γεμίστε τα περιβλήματα φτιάχνοντας λουκάνικα μήκους 30 εκ. και στην συνεχεία δέστε της άκριες τους . Κρεμάστε τα ξιδάτα λουκάνικα σε ζεστό μέρος για 48 ώρες σε αποξιραντιρα ή σε κλίβανο.
Μεταφέρετε τα σε δροσερό μέρος και αφήστε τα κρεμασμένα για τουλάχιστον 4 μήνες . Η βέλτιστη περίοδος ωρίμανσης αποξήρανσης είναι 6 μήνες . Τα λουκάνικα διατηρούνται στο ψυγείο για άλλους 3 μήνες .

Δεν υπάρχουν σχόλια: