1 kg καρκασες - 100 ml σπορέλαιο – 4 καρότα κομμένα χοντρό καρέ – 2 κρεμμύδια κομμένα χοντρό καρέ – 2 σκελίδες σκόρδου ½ πατάτα 1 μικρό μπουκε γκαρνι ( 2 κλαδάκια θυμάρι - 1 φύλλο δάφνης - 1 φύλλο πράσο - 1 κλαράκι σέλινο)50 ml κονιάκ – 300 ml ξηρό λευκό κρασί – 150 γρ ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες τεμαχισμένες αλεύρι - ζωμό ψαριού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις καρκασες σε ένα ρεσο και τις περνάμε από τον φούρνο μέχρι να πάρουν ένα ξανθό σκούρο χρώμα Σε μια βαριά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το σπορέλαιο το σκόρδο, καρότα, πατάτα το εσαλοτ και το μπουκε γκαρνι τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσει για περίπου 5 λεπτά στην συνέχεα προσθέτουμε μέσα και τις περασμένες από τον φούρνο καρκασες τις σοτάρουμε και αυτές για 1 – 2 λεπτά ανακατεύουμε καλά σβήνουμε με το κονιάκ το ανάβουμε και στην συνέχεα το κρασί και τον ζωμό μέχρι να σκεπάσει τις καρκασες και λίγο παραπάνω και τις ντομάτες και την αφήνουμε να πάρει βράσει σε κατσαρόλα με πίεση (πχ. χύτρα ) για περίπου 20 λεπτά στην συνέχεια χαμηλώστε και τα σιγοβράστε .….zc
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις καρκασες σε ένα ρεσο και τις περνάμε από τον φούρνο μέχρι να πάρουν ένα ξανθό σκούρο χρώμα Σε μια βαριά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το σπορέλαιο το σκόρδο, καρότα, πατάτα το εσαλοτ και το μπουκε γκαρνι τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσει για περίπου 5 λεπτά στην συνέχεα προσθέτουμε μέσα και τις περασμένες από τον φούρνο καρκασες τις σοτάρουμε και αυτές για 1 – 2 λεπτά ανακατεύουμε καλά σβήνουμε με το κονιάκ το ανάβουμε και στην συνέχεα το κρασί και τον ζωμό μέχρι να σκεπάσει τις καρκασες και λίγο παραπάνω και τις ντομάτες και την αφήνουμε να πάρει βράσει σε κατσαρόλα με πίεση (πχ. χύτρα ) για περίπου 20 λεπτά στην συνέχεια χαμηλώστε και τα σιγοβράστε .….zc
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου