Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΜΟΡΙΑΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ


Σας ευχαριστώ για τα μηνύματα που παίρνω από εσάς.
Οι περισσότερες ερωτήσεις είναι για Μοριακή γαστρονομία ,χημεία στην κουζίνα κτλ είναι πλέων γνωστές σε όλους αυτές οι λέξεις προκαλούν ένα συναίσθημα φόβου που δεν θα έπρεπε , η εφαρμογή θερμότητας στης τροφές προκαλεί χημικές αντιδράσεις οι οποίες καταλήγουν σε χημικές μεταβολές που ελπίζουμε πώς θα βελτιώσουν αισθητά την γεύση την υφή και την δυνατότητα πέψης τους. Αλλά η τέχνη της μαγειρικής βρίσκεται στην γνώση του πια αντιδρώντα συστατικά πρέπει να συνδυαστούν , και πως πρέπει να συνδυαστούν ώστε να παράγουν τις πλέων ικανοποιητικές χημικές μεταβολές . Νιώσατε άβολα αλά αυτή είναι η αλήθεια και είναι γεγονός ότι όλες οι τροφές είναι χημικές ενώσεις . Υδατάνθρακες λίπη πρωτεΐνες βιταμίνες και μέταλλα αποτελούνται όλα από εκείνες τις μικροσκοπικές χημικές μονάδες που λέγονται μόρια και ιόντα . Μια τεραστία ποικιλία διαφορετικών μεταξύ τους μορίων διαδραματίζει ένα τεράστιο πλήθος διαφορετικών ρόλων στην διαδικασία σχεδόν απείρως πολύπλοκων χημικών αντιδράσεων που αποκαλούμε μαγειρική και όχι μόνο… συνιστώ να βλέπουμε τα διάφορα θέματα λίγο πιο σφαιρικά ,να μην βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα τα οποία θα μας ωθήσουν να σκεπτόμαστε πιο συντηρητικά με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα …..ZC

Δεν υπάρχουν σχόλια: