Μαφιν με σπανάκι
Υλικα
50γρ βούτυρο
100γρ λευκό κρασί
1 ματσάκι κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 λεμόνι χυμό
200γρ σπανάκι καθαρισμένο κομμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο confit
100γρ ανθότυρο
2 αυγά
150γρ κρέμα γάλακτος
15γρ αλεύρι
Σε ένα τηγανάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει .Προσθέτουμε το
κρεμμύδι το ξερό, το φρέσκο και το σκόρδο τα σοτάρουμε για μερικά δευτερόλεπτα
ωσότου καραμελώσουν . Σβήνουμε με λευκό κρασί
και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το σπανάκι και περιμένουμε
μερικά λεπτά να μαλακώσει και πουδράρουμε με τα 15γρ από το αλεύρι στην
συνέχεια βάζουμε και την κρέμα και την
αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις όπου και προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι, και
το τυρί. Αλλάζουμε σκεύος ,μεταφέρουμε την φάρσα σε ένα μπολ όπου το αφήνουμε
για λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε 2 κρόκους 50γρ αλεύρι 6γρ μπεικιν. Αλάτι,
πιπέρι μοσχοκάρυδο. Τα δυο ασπράδια τα χτυπάμε σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε
και αυτά στο μείγμα. Ομογενοποιούμε και είμαστε έτοιμοι
Βουτυρώνουμε μπολάκια, και ψήνουμε στους 190 για 10 -15 λεπτά
..........ZC
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου