Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018

Μαφιν με σπανάκι



Μαφιν με σπανάκι
Μέσα από το video θέλω να σας δείξω πως μπορούμε εύκολα με λίγα υλικά να κάνουμε ένα ωραίο πιάτο. Σπανάκι όπου τώρα είναι η εποχή του, τρυφερό πλούσιο σε βιταμίνες Α και Κ. Αυτή η συνταγή προέκυψε από ένα λάθος, για άλλο πήγαινα στην διάρκεια αυτοσχεδίασα και το τελικό προϊών με άφησε άφωνο. Δεν γινόταν να μην την μοιραστώ μαζί σας . Στην μαγειρική τα πράγματα είναι απλά, δεν χρειάζονται πολλά χρειάζονται καλά υλικά. Χρειάζεται αγάπη, βασικές γνώσεις και όλα θα είναι νόστιμα ….
Υλικα

50γρ βούτυρο
100γρ λευκό κρασί
1 ματσάκι κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 λεμόνι χυμό
200γρ σπανάκι καθαρισμένο κομμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο confit
100γρ ανθότυρο
2 αυγά
150γρ κρέμα γάλακτος
15γρ αλεύρι
Σε ένα τηγανάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει .Προσθέτουμε το κρεμμύδι το ξερό, το φρέσκο και το σκόρδο τα σοτάρουμε για μερικά δευτερόλεπτα ωσότου καραμελώσουν . Σβήνουμε με λευκό κρασί  και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το σπανάκι και περιμένουμε μερικά λεπτά να μαλακώσει και  πουδράρουμε με τα 15γρ από το αλεύρι στην συνέχεια βάζουμε και την κρέμα  και την αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις όπου και προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι, και το τυρί. Αλλάζουμε σκεύος ,μεταφέρουμε την φάρσα σε ένα μπολ όπου το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε 2 κρόκους 50γρ αλεύρι 6γρ μπεικιν. Αλάτι, πιπέρι μοσχοκάρυδο. Τα δυο ασπράδια τα χτυπάμε σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα. Ομογενοποιούμε και είμαστε έτοιμοι
Βουτυρώνουμε μπολάκια, και ψήνουμε στους 190 για  10 -15 λεπτά 
..........ZC
Δημοσίευση σχολίου