Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Πως θα κάνω ψωμί με προζύμι

Πάμε να δούμε μέσα από το video πως θα κάνουμε ψωμί με προζύμι   !!!
Σε παλιότερη ανάρτηση σας έχω δείξει μέσα από video πως θα κάνουμε προζύμι .
Το ψωμί με προζύμι γίνεται από τη ζύμωση της ζύμης χρησιμοποιώντας φυσικούς μεθόδους , ή και μαγιά  .
Το ψωμί με προζύμι έχει μια ήπια ξινή γεύση. Στην γεύση του ψωμιού παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο αρκετοί παράγοντες, διότι είναι ένα ζωντανός οργανισμός όπου επηρεάζετε από την εποχή και το κλήμα.
Η τεχνική που θα χρησιμοποιήσουμε στο ζύμωμα όπως και τα ποσοστά υγρασίας σε αναλογία με το άλευρο παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στο τελικό προϊόν, εάν έχει τρύπες μεγάλες ή μικρές, η ακόμα και καθόλου, το εάν είναι αφράτο η ποιο βαρύ .
Όπως και να έχει πάντως η
όλη διαδικασία είναι μια ιεροτελεστία η οποία είναι συγκλονιστική, παίρνοντας σιτάρι και νερό καταφέρνουμε να έχουμε ένα ψωμί !!!...ZC



Συνολικά η συνταγή
1200γρ αλεύρι
750γρ νερό
22γρ αλάτι
200γρ προζύμι
 


1 σχόλιο:

ΕΛΕΝΗ Δ είπε...

Μου αρεσει ο τροπος που παρουσιαζεται η διαδικασια.Πραγματι εχει σημασια το προζυμενιο ψωμι να ειναι μονο με προζυμι. Θα συμφωνησω οτι εχει αλλη γευση και τη μυρωδια του ψωμιου της γιαγιας. Πολυ καλη αναρτηση!