Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Τάρτα από σφολιάτα με μήλα, τζιτζερ πιπέρι και βύσσινο

350γρ μήλα κόκκινα κομμένα σε κύβους
50γρ βούτυρο
70γρ ζάχαρη
10γρ τζιτζερ ψιλοκομμένο
90γρ χυμό πορτοκάλι
½ ξύλο κανέλα
10 στροφές του μήλου πιπερι
Ελάχιστο αλάτι
2 μήλα πράσινα καθαρισμένα κομμένα σε λεπτές φέτες
Μαύρη ζάχαρη


Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε το βούτυρο την ζάχαρη και τα τοποθετούμε στην φωτιά ωσότου προκύψει μια ελαφριά καραμέλα 
Προσθέτουμε
τα μήλα τα κόκκινα το τζιτζερ, πιπέρι το αλάτι και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό. Βάζουμε τον χυμό μήλου και συνεχίζουμε το μαγείρεμα  για άλλα δυο λεπτά ωσότου απορροφηθούν το 90% των υγρών. Πολτοποιούμε την φάρσα και την αφήνουμε να κρυώσει. 
Κόβουμε 4 κομμάτια σφολιάτας 20 20 απλώνουμε στην μέση την φάρσα και την καλύπτουμε από πάνω με τα κομμένα φύλλα .Πασπαλίζουμε με ελαχίστη μαύρη ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 18 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο πάντα ).
Σε ένα κατσαρόλι μικρό ζεσταίνουμε την μαρμελάδα και όπως είναι ζεστή η τάρτα με ένα πινέλο αλείφουμε από πάνω ελαφρός . Αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα την τάρτα να κρυώσει και την σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα !!!
..........ZC
Δημοσίευση σχολίου