Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Πώς θα κάνουμε σπιτική λεμονάδα



Πώς θα κάνουμε σπιτική λεμονάδα 

Ποιος θα μπορέσει να αντισταθεί σε ένα ποτήρι καλοφτιαγμένη σπιτική λεμονάδα  ?
Γεμάτο με παγάκια , να ιδρώνει το ποτήρι και ένα φύλλο δυόσμου ?


Στο video θα δούμε πως θα την κάνουμε
 
Η λεμονιά είναι μικρό αειθαλές δέντρο που ανήκει στα εσπεριδοειδή και το ύψος του φτάνει τα 5-6 μέτρα. Τα λουλούδια της είναι άσπρα και μυρίζουν αρκετά έντονα. Τα λεμόνια όταν ωριμάζουν έχουν χρώμα κίτρινο, ενώ το σχήμα τους είναι ωοειδές ή μακρουλό και το μέγεθός τους εξαρτάται από την ποικιλία. 
Ο χυμός του λεμονιού περιέχει μεγάλη ποσότητα από βιταμίνη  C. Πέρα από την βιταμίνη C περιέχει σε βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β6. Ο χυμός του, αποτελεί μια πραγματικά ευχάριστη έκπληξη για τον οργανισμό, καθώς πέρα από την απαραίτητη νοστιμιά, που χαρίζει σε ορισμένα «αδιάφορα» φαγητά, κυρίως θωρακίζει τον οργανισμό απέναντι σε μια σειρά ασθενειών και λοιμώξεων.
Η λεμονάδα κάνει ένα υγιές ποτό, ειδικά όταν λαμβάνεται το πρωί. Ημερήσια κατανάλωση του νερού  με λεμόνι προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία.

Συνταγή

1κγ         Ζάχαρη
1κγ         Νερό
100γρ    Γλυκόζη
1 τεμ       Λεμόνι στην μέση
0,3γρ      Ξινό
0,5γρ      Αλάτι 

Τοποθετούμε όλα τα παραπάνω υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι η θερμοκρασία να πάει  104 C αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Το βάρος του σιροπιού μετά τον βράσιμο είναι 1800γρ.  Προσθέτουμε μέσα  1800γρ χυμό λεμονιού (εγώ το προτιμώ σουρωμένο ) αποθηκεύουμε σε ένα γυάλινο μπουκάλι και το παγώνουμε .
Εναλλακτικά , μπορούμε να φτιάξουμε το σιρόπι να το αποθηκεύσουμε και όταν θέλουμε να φτιάξουμε το χρησιμοποιούμε !


..........ZC

Δεν υπάρχουν σχόλια: