Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

Menu brilliant 2016



Menu brilliant 2016

Πρώτα πιάτα

  1. Κοτόσουπα με ξινόχοντρο & ζεστό προζυμένιο ψωμί.                                                                  
  2. Τραγανό χωριάτικο φύλλο, γεμισμένο με ξινομυζήθρα, σταμναγκάθι με βαλσάμικο & σύκα .              
  3. Κεφτέδες γλυκοκολοκύθας με μυζήθρα, δυόσμο και βότανα πάνω σε μαγιονέζα από τζίντζερ .           
  4. Μανούρι σχάρας με κρούστα λιαστής ντομάτας & ελαφριά κρέμα λεμόνι.                                               
  5. Χοιρινό καραμελωμένο με σάλτσα από ημίλιαστες ντομάτες και σιναπόσπορο.                                      
  6. Σολομός gravlax με λαϊμ και σουδάκια γεμισμένα με κρέμα τυριού & άνηθο.                                          
  7. Γαρίδες σοτέ με μύρτιλα, φασκόμηλο & σάλτσα οστρακοειδών με ρόκα .                                
  8. Σαλάμι χταποδιού αρωματισμένο με μοσχολέμονο με τραγανά φύλλα σαλάτας & αγνό παρθένο ελαιόλαδο.                                                                                                                                                                 
Σαλάτες

  1. Σαλάτα με ψητό μαστέλο, αποξηραμένα βερίκοκα , καρύδια & πετιμέζι πορτοκαλιού.                            
  2. Σαλάτα με προσούτο, ντοματίνια και τραγανούς βράχους εφτάζυμου & γκουαρανά .                             
  3. Τραγανά φύλλα σαλάτας με αβοκάντο, βουβαλίσια μοτσαρέλα & πήγμα βασιλικού.                            

Ζυμαρικά

  1. Ριζότο με μανιτάρια και ώριμη γραβιέρα Κρήτης .                                                                                          
  2. Ριζότο με απάκι Κρήτης, σαφράν και παλαιωμένη γραβιέρα .                                                                      
  3. Ξινός τραχανάς από μελάνι σουπιάς με γαρίδες σοτέ & ξερό αυγοτάραχο trikalinos .                            
  4. Ταλιατελες με φιλέτο μοσχαριού, άγρια μανιτάρια σε ελαιόλαδο με θυμάρι & χωριάτικο αυγό.            
  5. Spaghetti με καραβίδες, καραμελωμένα πράσα και καρότα, με αρώματα πικραμύγδαλου.                     

Κυρίως πιάτα

  1. Κοτόπουλο τυλιγμένο με προσούτο πάνω σε σελινόριζα και σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης.               
  2. Μπιφτέκι μοσχαρίσιο 400 γρ με αξεφλούδιστες τηγανιτές πατάτες, χοντρό θαλασσινό αλατι και φρεσκια ριγανη.
  1. Χοιρινό με αβοκάντο και κρούστα μυρωδικών, πάνω σε καραμελωμένα baby καρότα και κρεμμύδια με βαλσαμικο
  1. Κουνέλι τηγανιτό σε παρθένο ελαιόλαδο, με λευκό ξυρό κρασί και μυρωδικα. Συνοδευεται με σικορε                     
  1. Αρνάκι γάλακτος κρασάτο με θυμάρι και πουρέ καπνιστής μελιτζάνας .                                                   
  2. Μοσχαρίσιο φιλέτο με πατάτες fondant και γλάσο κρέατος με κόκκους πιπεριού.                   
  3. Σολομός ψητός με μαριναρισμένα λαχανικά και αφυδατωμένα φασόλια σε ζωμό dashi.                       
  4. Σφυρίδα ποσέ στο ζωμό της, με φρεσκοστυμμένο λεμόνι & χόρτα σοτέ.                                   

Γλυκά

  1. gateau σοκολάτας με biscuit φουντουκιού                                                                                                     
  2. Ζεστό compote από φρούτα του δάσους, με crumble από αμύγδαλο & κρέμα σοκολάτας .  
  3. Mi-cuit σοκολάτας με παγωτό βανίλια                                                                                                           





..........ZC
Δημοσίευση σχολίου