Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015

Χόντρος με μελιτζάνες και στραγγιστό γιαούρτι.



Χόντρος με μελιτζάνες και στραγγιστό γιαούρτι

ΥΛΙΚΑ

500γρ  Μελιτζάνες.
300γρ  Χόντρος.
1lit        Ζωμό κότας .
1                    Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο).
1                    Κρεμμυδάκι φρέσκο (ψιλοκομμένο).
1                    Πιπεριά Φλωρίνης (60γρ).
2          Ντομάτες ώριμες (400γρ) χωρίς φλούδα και σπόρια. .
1          Λιαστή ντομάτα (ψιλοκομμένη 10γρ).
2          Κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο.
1/3       Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί (80γρ).
1                    Κουταλιά της σούπας ξύδι (7γρ).
1                    Κουταλιά της σούπας λεμόνι (7γρ).
2                    Κουταλιά της σούπας αγνό παρθένο
ελαιόλαδο Κρήτης (15γρ).
8          Κουταλάκια κοφτά του espresso ζάχαρη (18γρ)
8          Κουταλάκια κοφτά του espresso αλάτι  (18γρ)
1          Κουταλιά της σούπας γιαούρτι (50γρ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Α ΜΕΡΟΣ
Τοποθετούμε τις μελιτζάνες, και την πιπεριά Φλωρίνης στον φούρνο στους 180. Σε 30 λεπτά βγάζουμε την πιπεριά την ξεφλουδίζουμε βγάζουμε τα σπόρια και την ψιλοκόβουμε . Συνεχίζουμε για ακόμα 30 λεπτά το ψήσιμο στις μελιτζάνες στους 180, στην συνέχεια τις καθαρίζουμε από την φλούδα και κρατάμε την σάρκα όπου και την ψιλοκόβουμε. Την τοποθετούμε σε ένα τρυπητό ώστε να φύγει η υγρασία .

Β ΜΕΡΟΣ
            Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει στην συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο ,ντομάτες, πιπεριά, μελιτζάνα  και σοτάρουμε για μερικά λεπτά ακόμα  ωσότου εξατμιστούν όλα τα υγρά. Σβήνουμε με κρασί, λεμόνι, ξύδι και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το 1/3 περίπου. Προσθέτουμε τον χοντρο και τον ζωμό από την κότα, σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 4 λεπτά , αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε μέσα το φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό, και το γιαούρτι ανακατεύουμε καλά  και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει ο χόντρος.  ..........ZC
Δημοσίευση σχολίου