Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Menu 2015 Herbs garden

Menu 2015 Herbs garden

ΞΕΚΙΝΑΜΕ


  • Σούπα καπουτσίνο, με σελινόριζα, καβουρδισμένα αμύγδαλα & Ελληνικό καφέ.                                                                                                                                              
  • Παντζάρια σε παλαιωμένο βαλσάμικο με ανθόγαλο, αμύγδαλα & φέτες πορτοκαλιού σε σαλάμι Λευκάδος και σφέλα                           
  • Ντοματοκεφτέδες από λιαστή ντομάτα και σάλτσα από μαγιονέζα ελαιολάδου με πράσινο κάρυ.                                                                                                              
  • Καραμελωμένο μανούρι στη  σχάρα, με άγρια μανιτάρια Κρήτης & καβουρδισμένα φουντούκια.                                                                                                                 
  • Χοιρινό σοτέ, με γλυκόξινη σάλτσα ροδάκινου, πάνω σε ρόδι και δυόσμο.                             
  • Καρπάτσιο μόσχου, με τραγανά λαχανικά & νιφάδες από παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης.             
  • Λιαστό χταπόδι σχάρας με δροσερό αγγούρι, μαριναρισμένο σε γιαούρτι και σταφύλι. 
  • Ρολό καπνιστού σολομού, γεμισμένο με κρέμα από κρητικά τυριά & λαχανικά, τυλιγμένο σε φύκι.                                                                                                                  

Δροσερές Σαλάτες…


  • Καρδιές από σπανάκι, ρόκα και ρόδι, θρυμματισμένη ξινομυζήθρα, ταχίνι & μέλι, με παλαιωμένο χωριάτικο ξύδι και καβουρδισμένα αμύγδαλα.                                                  
  • Φρέσκια πρασινάδα, με καπνιστό λαδωτήρι σχάρας, λιαστή ντομάτα, πραλίνα φουντουκιού, αρωματισμένο με χαρούπι & βαλσάμικο.                                                               


  • Τραγανά φύλλα σαλάτας με προσούτο, blue cheese, καρύδια & αχλάδι, μαριναρισμένα σε λαδολέμονο με φρεσκοτριμένο πιπέρι.                                                           

Τα ζυμαρικά μας…


  • Ριζότο με άγρια μανιτάρια Κρήτης & φρέσκια κρέμα γάλακτος .                                                 
  • «Σκιουφιχτά» παραδοσιακά Κρητικά μακαρόνια με κολοκύθι, φρεσκοτριμμένη ντομάτα, ξυνομυζήθρα & βασιλικό.                                                                       
  • Χειροποίητες ταλιατέλες από χαρούπι, τρυφερές καρδιές σπανάκι & άνηθο, με φρέσκια κρέμα γάλακτος.                                                                                                                          
  • Μανέστρα με γαρίδες & μύδια, αρωματισμένα με κρόκο Κοζάνης & αποξηραμένο αυγοτάραχο «Τρικαλινός».                                                                                         
  • Σπαγγέτι με φρέσκο σολομό, κρέμα γάλακτος & Κρητικά μυρωδικά, σβησμένο με σαμπάνια.                                                                                                                                 

 
Κυρίως…


  • Τρυφερό στήθος κοτόπουλου, γεμιστό με λιαστή ντομάτα , τσακιστές ελιές & τυρί δωδεκάμηνης ωρίμανσης πάνω σε καραμελωμένο λάχανο .                                          
  • Μοσχαρίσιο Μπιφτέκι (400γρ.) με αξεφλούδιστες τηγανιτές πατάτες, αρωματισμένο με χοντρό θαλασσινό αλάτι & φρέσκια ρίγανη.                                                   
  • Τραγανή πανσέτα,  οφτη με χοντρό αλάτι, πουρέ πιπεριάς αρωματισμένο με μηλοξυδο & τουρσί πράσινου μήλου, με κόλιανδρο.                                                                                                              
  • Αρνάκι γάλακτος, σιγομαγειρεμένο με ώριμη ντομάτα, μπαρμπουνοφάσουλα & στραγγιστό γιαούρτι  από αιγοπρόβειο γάλα.                                                                                 
  • Φιλέτο λαβράκι στη σχάρα, πάνω σε βιολογική πράσινη φάβα, αρωματισμένη με μάραθο & έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Κρήτης.                                                                                                       
  • Σολομός στη σχάρα, με Κρητικά αρωματικά βότανα πάνω σε σπανακόρυζο, αρωματισμένο με μοσχολέμονο.                                                                                                                               
  • Μενταγιόν μόσχου, με αποξηραμένα μύρτιλα, πάνω σε σπασμένη πατάτα, αρωματισμένη με αγνό παρθένο ελαιόλαδο, σαφραν και ρόκα .                                                               
  • Φιλέτο μόσχου, με πατάτες gradine & μανιτάρια με σάλτσα μαυροδάφνης, αρωματισμένη με θυμάρι.                                                                                                                            
 
Τα γλυκά μας…


  • Crème brulee από μαστίχα Χίου και λουκούμι ελαιολάδου.                                                          
  • Milfei από καραμελωμένα φύλλα σφολιάτας, πάνω σε κρέμα από σοκολάτα “Gianduja” με φουντούκι.                                                                                                               
  • Τάρτα  με φρέσκια κρέμα βανίλιας και φρούτα του δάσους .                                                       
  • Gâteau αμυγδάλου, με σοκολάτα “Valrhona caramelia” πάνω σε sable βουτύρου.          ..........ZC
  •  

Δεν υπάρχουν σχόλια: