Menu 2015 Herbs garden
ΞΕΚΙΝΑΜΕ
- Σούπα καπουτσίνο, με σελινόριζα, καβουρδισμένα αμύγδαλα & Ελληνικό καφέ.
- Παντζάρια σε παλαιωμένο βαλσάμικο με ανθόγαλο, αμύγδαλα & φέτες πορτοκαλιού σε σαλάμι Λευκάδος και σφέλα
- Ντοματοκεφτέδες από λιαστή ντομάτα και σάλτσα από μαγιονέζα ελαιολάδου με πράσινο κάρυ.
- Καραμελωμένο μανούρι στη σχάρα, με άγρια μανιτάρια Κρήτης & καβουρδισμένα φουντούκια.
- Χοιρινό σοτέ, με γλυκόξινη σάλτσα ροδάκινου, πάνω σε ρόδι και δυόσμο.
- Καρπάτσιο μόσχου, με τραγανά λαχανικά & νιφάδες από παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης.
- Λιαστό χταπόδι σχάρας με δροσερό αγγούρι, μαριναρισμένο σε γιαούρτι και σταφύλι.
- Ρολό καπνιστού σολομού, γεμισμένο με κρέμα από κρητικά τυριά & λαχανικά, τυλιγμένο σε φύκι.
Δροσερές Σαλάτες…
- Καρδιές από σπανάκι, ρόκα και ρόδι, θρυμματισμένη ξινομυζήθρα, ταχίνι & μέλι, με παλαιωμένο χωριάτικο ξύδι και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
- Φρέσκια πρασινάδα, με καπνιστό λαδωτήρι σχάρας, λιαστή ντομάτα, πραλίνα φουντουκιού, αρωματισμένο με χαρούπι & βαλσάμικο.
- Τραγανά φύλλα σαλάτας με προσούτο, blue cheese, καρύδια & αχλάδι, μαριναρισμένα σε λαδολέμονο με φρεσκοτριμένο πιπέρι.
Τα ζυμαρικά μας…
- Ριζότο με άγρια μανιτάρια Κρήτης & φρέσκια κρέμα γάλακτος .
- «Σκιουφιχτά» παραδοσιακά Κρητικά μακαρόνια με κολοκύθι, φρεσκοτριμμένη ντομάτα, ξυνομυζήθρα & βασιλικό.
- Χειροποίητες ταλιατέλες από χαρούπι, τρυφερές καρδιές σπανάκι & άνηθο, με φρέσκια κρέμα γάλακτος.
- Μανέστρα με γαρίδες & μύδια, αρωματισμένα με κρόκο Κοζάνης & αποξηραμένο αυγοτάραχο «Τρικαλινός».
- Σπαγγέτι με φρέσκο σολομό, κρέμα γάλακτος & Κρητικά μυρωδικά, σβησμένο με σαμπάνια.
Κυρίως…
- Τρυφερό στήθος κοτόπουλου, γεμιστό με λιαστή ντομάτα , τσακιστές ελιές & τυρί δωδεκάμηνης ωρίμανσης πάνω σε καραμελωμένο λάχανο .
- Μοσχαρίσιο Μπιφτέκι (400γρ.) με αξεφλούδιστες τηγανιτές πατάτες, αρωματισμένο με χοντρό θαλασσινό αλάτι & φρέσκια ρίγανη.
- Τραγανή πανσέτα, οφτη με χοντρό αλάτι, πουρέ πιπεριάς αρωματισμένο με μηλοξυδο & τουρσί πράσινου μήλου, με κόλιανδρο.
- Αρνάκι γάλακτος, σιγομαγειρεμένο με ώριμη ντομάτα, μπαρμπουνοφάσουλα & στραγγιστό γιαούρτι από αιγοπρόβειο γάλα.
- Φιλέτο λαβράκι στη σχάρα, πάνω σε βιολογική πράσινη φάβα, αρωματισμένη με μάραθο & έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Κρήτης.
- Σολομός στη σχάρα, με Κρητικά αρωματικά βότανα πάνω σε σπανακόρυζο, αρωματισμένο με μοσχολέμονο.
- Μενταγιόν μόσχου, με αποξηραμένα μύρτιλα, πάνω σε σπασμένη πατάτα, αρωματισμένη με αγνό παρθένο ελαιόλαδο, σαφραν και ρόκα .
- Φιλέτο μόσχου, με πατάτες gradine & μανιτάρια με σάλτσα μαυροδάφνης, αρωματισμένη με θυμάρι.
Τα γλυκά μας…
- Crème brulee από μαστίχα Χίου και λουκούμι ελαιολάδου.
- Milfei από καραμελωμένα φύλλα σφολιάτας, πάνω σε κρέμα από σοκολάτα “Gianduja” με φουντούκι.
- Τάρτα με φρέσκια κρέμα βανίλιας και φρούτα του δάσους .
- Gâteau αμυγδάλου, με σοκολάτα “Valrhona caramelia” πάνω σε sable βουτύρου. ..........ZC
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου