Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

Menu Brillant





Τα προκαταρτικά...


·       Κρεμμυδόσουπα.
·       Πικ-νικ τηγανιτών λαχανικών με ντιπ λιαστής ντομάτα και αβοκάντο.
·       Άγρια χόρτα τσιγαριστά με αυγό και παστουρμά.
·       Σαγανάκι με λαδοτύρι Μυτιλήνης, σε τραγανή κρούστα από σουσάμι & φρέσκα φύλλα σαλάτας.
·       Καραμελωμένες φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα BBQ.
·       Χοιρινά πανσετάκια στο φούρνο με μέλι και μυρωδικά.
·       Χωριάτικο λουκάνικο από αγριογούρουνο πάνω σε χειροποίητη πίτα με γιαούρτι.
·       Πικάντικες μοσχαρίσιες φέτες με μουστάρδα & αγγουράκι τουρσί.
·       Καρπάτσιο μοσχάρι με φρέσκο λεμόνι, αγνό παρθένο ελαιόλαδο
·       Γαρίδες τυλιγμένες σε τραγανό ρυζόφυλλο, με μαρμελάδα πιπεριάς.

Τα δροσιστικά



·       Τρυφερό σπανάκι με ξινομυζήθρα και καπνιστά ροδάκινα σχάρας.
·       Τραγανά φύλλα σαλάτας με λιαστή ντομάτα, κουκουνάρι,
          τριμμένο κουνουπίδι, μοσχολέμονο & σταφίδες.
·       Χωριάτικη σαλάτα με οφτή πατάτα, αυγό, κρίθινο παξιμάδι, γραβιέρα,αγκινάρες, αγγούρι,            ντοματίνια, ελαιόλαδο  & παλαιωμένο ξύδι
        



Τα αθώα


·       Ριζότο με μανιτάρια, lemongrass και ώριμη γραβιέρα Κρήτης.
·       Λινγκουίνι με φρέσκια σάλτσα ντομάτας, βασιλικό και μανιτάρια αρωματισμένα με θυμάρι.
·       Παπαρδέλες με καραμελωμένο μανούρι σχάρας, ροδέλες ελιάς
         & φρέσκα ντοματίνια.
·       Spaghetti με προσούτο, ντοματίνια, καβουρντισμένο κουκουνάρι
          και vodka.

Τα αμαρτωλά


·       Φιλετάκια κοτόπουλου με κάσιους, πάνω σε κουσκούς
         με γλάσο πιπερόριζας & ανανά.
·       Μπιφτεκάρα (400 γρ. μοσχαρίσιο κρέας) με τηγανιτές πατάτες.
·       Κότσι αρνίσιο στο φούρνο. Συνοδεύεται με ζουμερές χυλοπίτες και ανθότυρο.
·       Κότσι χοιρινό «Γενί Γκαβέ» (1200 γρ.), με χωριάτικες τηγανιτές πατάτες και χοντρό αλάτι.
·       Μοσχαρίσιο φιλέτο πάνω σε πουρέ πατάτας, αρωματισμένη
          με λικέρ μήλου και καβουρδισμένα καπνιστά φουντούκια.
·       Μοσχαρίσια παϊδάκια σοταρισμένα με λεμόνι & θυμάρι
         και μαριναρισμένες μελιτζάνες.
·       Φιλετάκια μόσχου με καβουρδισμένα αμύγδαλα & ροκφόρ,
         σβησμένα με βαλσάμικο, πάνω σε τραγανή φωλιά κανταΐφι
·       Spare Ribs (χοιρινά παϊδάκια) με καραμελωμένη σάλτσα BBQ.
·       Σολομός σχάρας σε τραγανή κρούστα από σουσάμι πάνω
          σε chutney φρούτων και ψητές πιπεριές.
·       Μπακαλιάρος τηγανιτός, με πουρέ παντζαριού αρωματισμένος
         με σκόρδο και καρύδι.

Τα γλυκά


·       Τάρτα σοκολάτας αρωματισμένη με ελαιόλαδο και βύσσινο.
·       Πάβλοβα με κρέμα λεμόνι και γλυκές φράουλες.
..........ZC
Δημοσίευση σχολίου