Μέσα από το video θα δείτε πως κάνω το ρύζι
για sushi !
600gr ρύζι για
sushi
1kg Νερό
130gr Ρυζόξιδο
15gr Ηλιέλαιο
50gr Ζάχαρη
15gr Αλάτι
Βάζουμε το ρύζι και το ξεπλένουμε σε τρεχούμενο νερό .
Σε μια κατσαρόλα το βράζουμε
με το νερό της συνταγής σε χαμηλή
φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά . Το απλώνουμε σε ένα σκεύος να κρυώσει καλά .
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρυζοξιδο, ηλιέλαιο, ζάχαρη, και
το αλάτι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση ισα ισα να λιώσει η ζάχαρη . Το τοποθετούμε
σε ένα σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει .
Ανακατεύουμε τα δυο μείγματα αρκετά καλά και είμαστε έτοιμοι
.!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου