Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014

salmon gravlax



Σκανδιναβική παραδοσιακή λιχουδιά …  Κυριολεκτικά gravlax
σημαίνει << από τον τάφο >>  Από το μείγμα της αλιπαστωσης …
 Πραγματικά είναι μοναδικό σε γεύση , συνδυάζετε απόλυτα με αχλάδι .



1kg      Φρέσκο σολομό
70gr     Χοντρό αλάτι
70gr     Ζάχαρη
15gr     Σπασμένους κόκκους πιπέρι μαύρο.
            Ξύσμα από 1 ½ μοσχολέμονο
            Ένα ματσάκι φρέσκο θυμάρι χοντροκομμένο
            Ένα stick βανίλιας



Καθαρίζουμε το φιλέτο του σολομού από τις αγκάθες , και αφήνουμε πάνω το δέρμα .
Τοποθετούμε σε ένα πλαστικό δοχείο πάνω σε μια σχάρα ώστε να στραγγίζουν τα υγρά και να μην μας χαλάσει.
Αλείφουμε τον σολομό με τα παραπάνω υλικά τον σκεπάζουμε με ένα κομμάτι μεμβράνη και τοποθετούμε κάτι βαρύ από πάνω . Αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 48 ώρες. κόβουμε σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε με λεμόνι, αγνό παρθένο ελαιόλαδο και αχλάδι …. Ή ότι άλλο βρείτε να ταιριάζει . Διατηρείτε 5 μέρες στο ψυγείο
..........ZC
Δημοσίευση σχολίου