Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014

Μανιτάρια shiitake



  • Μανιτάρια  shiitake

Ένα από τα αγαπημένα μου μανιτάρια είναι το shiitake .
Προτιμώ να το διαχειρίζομαι σε αποξηραμένη μορφή διότι έχει υποστεί μια φυσική ζύμωση η οποία το κάνει πλούσιο σε umami .
Το μόνο που πρέπει να κάνουμε όταν είναι αποξηραμένο είναι να το βυθίσουμε για μερικά λεπτά μέσα σε νερό , αυτό θα ανακτήσει ξανά των όγκο του . Το υγρό το οποίο θα προκύψει από αυτή την διαδικασία μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε
ζωμούς ….
Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει την ικανότητα των μανιτάρια shiitake να μας προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις (συμπεριλαμβανομένων αρτηριοσκλήρυνση). Τα μανιτάρια shiitake έχουν αναγνωριστεί ως ένα πολύ καλό, μη ζωικής προέλευσης τρόφιμο πλούσιο σε σίδηρο.
Το όνομα shiitake είναι ιαπωνικό και αποτελείτε από το shii (Castanopsis cuspidata  όνομα δέντρου) όπου και συνήθως καλλιεργείτε.
..........ZC
Δημοσίευση σχολίου