Η αρχική ονομασία του
παξιμαδιού ήταν «Διπυρίτης Άρτος»,
γιατί έμπαινε δυο φορές στην πυρά (φούρνο). Με αυτή την ονομασία αρχαίοι
συγγραφείς, αναφέρονται σε γαστρονομικού περιεχομένου συγγράμματα.
Ο γνωστός περίφημος ντακος
είναι παξιμάδι, που φτιάχνεται στη Κρήτη από κρίθινο ή σταρένιο αλεύρι,
μουσκεύεται σε λίγο νερό για να μαλακώσει και περιχύνεται με λάδι, τριμμένη
ντομάτα και τυρί και πασπαλίζεται με ρίγανη, ή ξερό θυμάρι
..........ZC
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου