ΜΕΡΟΣ Α
Τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλος ντόρος για την ιδανική διατροφή η οποία είναι ικανή να προσφέρει στον άνθρωπο ευημερία και μακροζωία .
Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια σε διάφορα κράτη έχει αποδειχτεί πώς η κρητική διατροφή συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά που την καθιστούν άριστη , η μελέτη που άρχισε το 1960 και συνεχίζετε ως και σήμερα φάνηκε πως οι κρήτες έχουν τους λιγότερους θανάτους από εμφράγματα της καρδίας και διάφορες μορφές καρκίνου σε σύγκριση με άλλες μεγαλουπόλεις .
Η ιδανική δίαιτα και η μακροζωία των κρητών αποδίδετε στην παραδοσιακή διατροφή από αγνά παραδοσιακά υλικά τα οποία προέρχονται από την τοπική παραγωγή. Βασικές πρώτες ύλες είναι το ελαιόλαδο, δημητριακά ,όσπρια ,λαχανικά ,φρούτα ,γάλα και σε μικρότερης ποσότητες κρέας, αυγά ,ψάρι ,τυρί....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου