Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

CONFIT



Confit τη είναι ?
Είναι γαλλική λέξη , μαγειρική ορολογία ,και υποδηλώνει ένα τρόπο ψησίματος που μπορεί να γίνει σε λάδι ,λίπος ,ζάχαρη ή με διάφορες άλλες τεχνικές .
Confit σε λάδι ή λιπαρή ουσία , η πρώτη υλη πρέπει να είναι βουτηγμένη μέσα επιτυγχάνετε με αργό ψήσιμο όπου η θερμοκρασία δεν πρέπει να υπερβεί τους 55 βαθμούς, ο χρόνος είναι ανάλογος από το μέγεθος της πρώτης ύλης σίγουρα, απαιτεί υπομονή γιατί θα διαρκέσει αρκετή ώρα είναι έτυμο όταν είναι μαλακό αν είναι λαχανικό διαφορετικός τρόπος , πρέπει να μετρήσουμε τον πυρήνα με θερμόμετρο να φτάσει 55 .
Confit σε ζάχαρη , αυτή η τεχνική χρησιμοποιείτε κυρίως σε φρούτα και μόνο στην σάρκα. Έχουμε αφαιρέσει σχολαστικά το λευκό μέρος ,τα έχουμε μπλασαρει τουλάχιστον 3 φορές αλλάζοντας συνεχώς το νερό ,στην συνέχεια ετοιμάζουμε ένα σιρόπι 100 gr νερό 100gr ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει 107 c , το κατεβάζουμε από την φωτιά και βουτάμε μέσα το λεμόνι το όποιο το έχουμε κόψει και μπλανσαρει το αφήνουμε να κρυώσει καλά , στην συνέχεια αφαιρούμε από το σιρόπι το λεμόνι και προσθέτουμε μέσα 25gr ζάχαρης και το ξαναφέρνουμε σε σημείο βρασμού το ξανακατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα το λεμόνι μέχρι να κρυώσει το σιρόπι , επαναλαμβάνουμε την διαδικασία αυτή
για τουλάχιστον 5 φορές προσθέτοντας κάθε φορά 25 gr ζάχαρη ..........CZ

Δεν υπάρχουν σχόλια: