Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΑΡΩΜΑ ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ




ΥΛΙΚΑ
Κρόκους αυγού 80γρ.
Ζάχαρη κρυσταλλική 78 γρ
grand Marnier 60gr.
Φύλα από ζελατίνες 8γρ.
Φυτική κρέμα 360γρ.
Αλμπουμινη 1.5γρ
Φουντούκια 100 γρ
Ζάχαρη κρυσταλλική 20γρ.
Σε μια μπασινα βάζουμε λίγο παγωμένο νερό και τοποθετούμε μέσα τις ζελατίνες να μαλακώσουν .
Σε ένα Μπεν μαρι χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και παράλληλα χτυπάμε και την κρέμα σε μια σαντιγί όχι πολλή σφιχτή και την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρατιέται παγωμένη. Όταν οι κρόκοι έχουν ιδι ασπρίσει μετά από μερικά λεπτά ανακατέματος προσθέτουμε μέσα και τα φύλλα ζελατίνας τοποθετούμε το μίγμα μέσα στον κάδο του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα με το φουετ μέχρι να κρυώσει και να φτάσει περίπου 25 βαθμούς ,στην συνέχεια προσθέτουμε την αλμπουμινη και το λικέρ, ενσωματώνουμε τα δυο μίγματα που έχουν δημιουργηθεί (κρόκοι , σαντιγί) εκτός μίξερ με απαλές κινήσεις ,τέλος προσθέτουμε και τα σπασμένα καραμελωμένα φουντούκια που τα κάνουμε : 100γρ φουντούκια βρεμένα τα πασπαλίζουμε με 20 γρ. ζάχαρη και τα καραμελώνουμε στον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σπάμε.
Christofidis zinonas.

Δεν υπάρχουν σχόλια: