Miso …
Πως θα κάνω miso
soup
Το miso
είναι ένα είδος πάστας, το οποίο θυμίζει ταραμά στην υφή και τη γεύση . Παρασκευάζεται
κυρίως από φασόλια σόγιας, θαλασσινό αλάτι , ρύζι ή κριθάρι, τα οποία έχουν
υποστεί μακροχρόνια ζύμωση με ειδικά ένζυμα.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGHDZW-fKD28bd18ZSGovV0IdeSKLdt6jk56PdvgOLoSaxOjTdDbup66hKh_JtP6EqSJtPNpBq8wBU7s8FP1Ft6I4rFnEecqg6OxerL4CAn0LUYZA1cdcxyY_0VbnTr9kC8pd0hagxRb__/s1600/dwenjangjigae-101.jpg)
Πολλές οργανώσεις όπως
η American Diabetes Association, η American Heart Association
και η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, συνιστούν κατανάλωση οσπρίων ως την βασική ομάδα τροφίμων για την πρόληψη των ασθενειών και την βελτίωση της υγείας μας .
Δυο κουταλιές σούπας η οποία έχει miso είναι ισοδύναμη
με το ¼ φλιτζανιού από όσπρια
1 lit Dashi.
3κ/γ Miso white .
2κ/γ Wakame (αποξηραμένο). Το οποίο
έχουμε μουλιάσει σε κρύο νερό
50gr Ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι .
Σησαμέλαιο
Διαλύουμε μέσα στο dashi το miso και το ζεσταίνουμε
.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε λίγα από τα wakame λίγο φρέσκο
ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε την σούπα .Τελειώνουμε με μερικές σταγόνες
σησαμέλαιο ……. Τα λόγια είναι περιττά !
........ZC
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου