Πως θα κάνω λικέρ
- Λικέρ φράουλας
Υλικά 1
300γρ ζάχαρη
120γρ Νερό
170γρ Φράουλα
350γρ Vodka
1stick Βανίλιας
Υλικά 2
170γρ Φράουλα
50γρ Ζάχαρη
50γρ napoleon martell ή
κάποιο κονιάκ
Σε μια κατσαρόλα θα βράσουμε
την ζάχαρη με το νερό μέχρι η θερμοκρασία να πάει
115C
θα προκύψει ένα βαρύ σιρόπι , όταν το κατεβάσουμε από την φωτιά θα του ρίξουμε μέσα
το stick βανίλιας , θα το αφήσουμε να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου.
Ψιλοκόβουμε τις φράουλες και τις τοποθετούμε μέσα στο κρύο σιρόπι ανακατεύουμε καλά
και προσθέτουμε και την vodka
. Τοποθετούμε όλο το μείγμα σε ένα αποστερημένο γυάλινο μπουκάλι . τοποθετούμε
το μπουκάλι μέσα σε ένα δροσερό ντουλάπι κουνώντας το περιοδικά για μια εβδομάδα
! Μετά από 7 ημέρες θα θα ανοίξουμε το λικέρ θα το σουρώσουμε από ένα σουρωτό
και θα προσθέσουμε τα υλικά από το 2 θα ταπώσουμε την φιάλη και θα επανατοποθετήσουμε
το μπουκάλι στο ντουλάπι για ακόμα μια εβδομάδα συνεχίζοντας να το κουνάμε περιοδικά
. Τέλος θα σουρώσουμε από τούλι αρκετά καλά και θα το αφήσουμε να ωριμάσει πριν
το καταναλώσουμε για ένα μήνα ….. αντισταθείτε
! όσο ωριμάζει τα αρώματα , γλυκάδα , σπιρτάδα
θα μαλακώνουν . Καλή επιτυχία !..........ZC
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου