ΨΩΜΙ
Ψωμί είναι το τρόφιμο που ψήνεται σε φούρνο και παρασκευάζετε από αλεύρι ζυμωμένο με νερό και αλάτι .
Αποδίδουμε την εφεύρεση του ψωμιού που φουσκώνει στους αιγύπτιους οι οποίοι παρασκεύαζαν Γαλέτες με βάση το κεχρι και το κριθάρι ψημένες πάνω σε πυρακτωμένες πέτρες και στην συνέχεια ανακάλυψαν την διόγκωση κατά τύχη ( όπως και τα μεγαλύτερα πράγματα ) με ένα κομμάτι ζύμη που ξίνιζε ….
Θέλησα να κάνω μια αναφορά στο ψωμί διότι θεωρώ την όλη διαδικασία <<μαγεία >> ιεροτελεστία θα μπορούσα να πω ,παίρνεις αλεύρι νερό μαγιά τα γλυκοζυμωνεις όπως θα έλεγε και η μάνα μου και μέσα σε λίγο χρόνο έχεις ένα ΨΩΜΙ είναι απίστευτο να το ζεις πραγματικά μέσα σε λίγο χρόνο ζεις την ζωή …. δημιουργείτε , ωριμάζει , ζει , πεθαίνει …
Στην συνέχεια θα δείτε δυο συνταγές από άσπρο και μαύρο ψωμί τις οποίες της δουλεύω χρόνια όπως φυσικά και κάθε συνταγή που θα βρείτε μέσα στο blog .
ΑΣΠΡΟ
3kg M KITΡΙΝΟ
1 kg 70 AΡΙ
80gr ΜΑΓΙΑ
1 ΧΟΥΦΤΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ
40 gr AΛΑΤΙ
ΜΑΥΡΟ
1 kg 90AΡΙ
500gr 70AΡΙ
500gr 55AΡΙ
60 grΜΑΓΙΑ
40 gr AΛΑΤΙ
..........ZC
Ψωμί είναι το τρόφιμο που ψήνεται σε φούρνο και παρασκευάζετε από αλεύρι ζυμωμένο με νερό και αλάτι .
Αποδίδουμε την εφεύρεση του ψωμιού που φουσκώνει στους αιγύπτιους οι οποίοι παρασκεύαζαν Γαλέτες με βάση το κεχρι και το κριθάρι ψημένες πάνω σε πυρακτωμένες πέτρες και στην συνέχεια ανακάλυψαν την διόγκωση κατά τύχη ( όπως και τα μεγαλύτερα πράγματα ) με ένα κομμάτι ζύμη που ξίνιζε ….
Θέλησα να κάνω μια αναφορά στο ψωμί διότι θεωρώ την όλη διαδικασία <<μαγεία >> ιεροτελεστία θα μπορούσα να πω ,παίρνεις αλεύρι νερό μαγιά τα γλυκοζυμωνεις όπως θα έλεγε και η μάνα μου και μέσα σε λίγο χρόνο έχεις ένα ΨΩΜΙ είναι απίστευτο να το ζεις πραγματικά μέσα σε λίγο χρόνο ζεις την ζωή …. δημιουργείτε , ωριμάζει , ζει , πεθαίνει …
Στην συνέχεια θα δείτε δυο συνταγές από άσπρο και μαύρο ψωμί τις οποίες της δουλεύω χρόνια όπως φυσικά και κάθε συνταγή που θα βρείτε μέσα στο blog .
ΑΣΠΡΟ
3kg M KITΡΙΝΟ
1 kg 70 AΡΙ
80gr ΜΑΓΙΑ
1 ΧΟΥΦΤΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ
40 gr AΛΑΤΙ
ΜΑΥΡΟ
1 kg 90AΡΙ
500gr 70AΡΙ
500gr 55AΡΙ
60 grΜΑΓΙΑ
40 gr AΛΑΤΙ
..........ZC
1 σχόλιο:
Συγχαρητήρια για το ωραίο μπλογκ! Πολύ πρακτικές και κατατοπιστικές συνταγές. Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον τις αναρτήσεις σας σχετικά με το ψωμί. Θα ήθελα να δοκιμάσω να φτιάξω ψωμί με τις συνταγές που δίνετε, όμως οι ονομασίες των αλευριών που δίνετε με μπερδεύουν. Μπορείτε να διευκρινίσετε αυτές οι μάρκες: M KITΡΙΝΟ , 90AΡΙ, 70 AΡΙ, 55AΡΙ, σε τι τύπο αλεύρι αντιστοιχούν από τα αλεύρια που πωλούν τα S/M (σκληρό, μαλακό, για όλες τις χρήσεις…) Ευχαριστώ !
Δημοσίευση σχολίου