
60gr Ασπράδι
15gr
Ζάχαρη κρυσταλλική
150gr
Ζάχαρη κρυσταλλική
60gr Νερό
Σε ένα κατσαρόλι τοποθετούμε τα 150gr ζάχαρη με τα 60γρ
νερό , το φέρνουμε σε σημείο βρασμού και με το θερμόμετρο περιμένουμε να φτάσει
το σιρόπι στους 110c.
Στο mixer
βάζουμε τα 60gr ασπράδι με τα 15gr ζάχαρη όταν το σιρόπι μας φτάσει τους
110c βάζουμε το mixer σε
λειτουργία συνεχίζοντας παράλληλα το βράσιμο στο σιρόπι μέχρι τους 118c. Όταν το σιρόπι έχει πλέων
φτάσει στον μαγικό αριθμό 118c το ενσωματώνουμε λίγο λίγο αλά με συνεχόμενη ροη μέσα στο mixer το
οποίο δεν έχει σταματήσει να ανακατεύει
. Όταν πλέων
έχουμε προσθέσει όλο το σιρόπι συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα
15 λεπτά. Σε μια λαμαρίνα βάζουμε ένα αντιπολιτικό φύλλο χαρτί
και απλώνουμε πάνω σε αυτό το μείγμα . Βάζουμε
στον φούρνο στους 100c για περίπου μια ώρα και 30 λεπτά.
..........ZC
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου