Ένα από τα αγαπημένα μου μανιτάρια είναι το shiitake .
Προτιμώ να το διαχειρίζομαι σε αποξηραμένη μορφή διότι έχει υποστεί
μια φυσική ζύμωση η οποία το κάνει πλούσιο σε umami .
Το μόνο που πρέπει να κάνουμε όταν είναι αποξηραμένο είναι να
το βυθίσουμε για μερικά λεπτά μέσα σε νερό , αυτό θα ανακτήσει ξανά των όγκο
του . Το υγρό το οποίο θα προκύψει από αυτή την διαδικασία μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε
σε
ζωμούς ….
ζωμούς ….
Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει την ικανότητα των μανιτάρια
shiitake να μας προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις (συμπεριλαμβανομένων
αρτηριοσκλήρυνση). Τα μανιτάρια shiitake έχουν αναγνωριστεί ως ένα πολύ καλό,
μη ζωικής προέλευσης τρόφιμο πλούσιο σε σίδηρο.
Το όνομα shiitake είναι ιαπωνικό και αποτελείτε
από το shii
(Castanopsis cuspidata όνομα δέντρου) όπου και συνήθως
καλλιεργείτε.
..........ZC
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου