Νομίζω ότι το πρώτο υλικό που αγάπησα είναι η σοκολάτα …
Πάντα τυλιγμένη σε φύλλο από ασήμι ή ακόμα και χρυσό , και σε περίοπτη θέση μπροστά με μεγάλους και φανταχτερούς αριθμούς η περιεχτικότατα σε κακάο όπου αυτό καθορίζει και την τιμή της αλά πάντα σκούρα καφέ !.
Πριν μέρες είχαμε την κουβέντα της …,(εδώ θα την αναφέρω ως υποκατάστατο ) ορμώμενος από αυτό θέλησα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα πάντα από την επιστημονική ματιά , Η ΑΣΠΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ , ακόμα και αν περιέχει κακαοβουτυρο ( είναι το λίπος το οποίο εξάγεται από τους σπόρους του κακάο ) δεν περιέχει κακαομαζα ( η σκούρα καφέ πάστα ) η οποία παράγετε από την επεξεργασία των σπόρων του κακάο . Συνήθως η απομίμηση αποτελείτε από ζάχαρη , κακαοβουτυρο , γάλα , στερεά συστατικά , λεκιθίνη και βανιλινη σπάνια βανίλια ….
Ο Codex Alimentarius (λατινικά "βιβλίο τροφίμων") είναι μια συλλογή από διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα, κώδικες πρακτικής, κατευθυντήριες γραμμές και άλλες συστάσεις για τα τρόφιμα , την παραγωγή τροφίμων και την ασφάλεια των τροφίμων .
Τα διεθνή πρότυπα του Codex Alimentarius για την σοκολάτα δεν περιλαμβάνουν τη λευκή σοκολάτα,αντιθέτως έχουν ένα ξεχωριστό πρότυπο όπου αποκαλούνται βούτυρο κακάο προϊόντων ζαχαροπλαστικής.
Παρά το παρατσούκλι της η λευκή σοκολάτα δεν είναι σοκολάτα καθώς δεν περιέχει το κύριο συστατικό της σοκολάτας το κακάο αλλά αποτελείτε από 20% βούτυρο κακάο , 14% ολικά στερεά γάλακτος, και 3,5% λιπαρές ουσίες του γάλακτος, και δεν υπερβαίνει το 55% σε ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά.
..........ZC
Πάντα τυλιγμένη σε φύλλο από ασήμι ή ακόμα και χρυσό , και σε περίοπτη θέση μπροστά με μεγάλους και φανταχτερούς αριθμούς η περιεχτικότατα σε κακάο όπου αυτό καθορίζει και την τιμή της αλά πάντα σκούρα καφέ !.
Πριν μέρες είχαμε την κουβέντα της …,(εδώ θα την αναφέρω ως υποκατάστατο ) ορμώμενος από αυτό θέλησα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα πάντα από την επιστημονική ματιά , Η ΑΣΠΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ , ακόμα και αν περιέχει κακαοβουτυρο ( είναι το λίπος το οποίο εξάγεται από τους σπόρους του κακάο ) δεν περιέχει κακαομαζα ( η σκούρα καφέ πάστα ) η οποία παράγετε από την επεξεργασία των σπόρων του κακάο . Συνήθως η απομίμηση αποτελείτε από ζάχαρη , κακαοβουτυρο , γάλα , στερεά συστατικά , λεκιθίνη και βανιλινη σπάνια βανίλια ….
Ο Codex Alimentarius (λατινικά "βιβλίο τροφίμων") είναι μια συλλογή από διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα, κώδικες πρακτικής, κατευθυντήριες γραμμές και άλλες συστάσεις για τα τρόφιμα , την παραγωγή τροφίμων και την ασφάλεια των τροφίμων .
Τα διεθνή πρότυπα του Codex Alimentarius για την σοκολάτα δεν περιλαμβάνουν τη λευκή σοκολάτα,αντιθέτως έχουν ένα ξεχωριστό πρότυπο όπου αποκαλούνται βούτυρο κακάο προϊόντων ζαχαροπλαστικής.
Παρά το παρατσούκλι της η λευκή σοκολάτα δεν είναι σοκολάτα καθώς δεν περιέχει το κύριο συστατικό της σοκολάτας το κακάο αλλά αποτελείτε από 20% βούτυρο κακάο , 14% ολικά στερεά γάλακτος, και 3,5% λιπαρές ουσίες του γάλακτος, και δεν υπερβαίνει το 55% σε ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά.
..........ZC
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου