Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΣΟΚΟΛΑΤΑ




Ιστορία σοκολάτας κατά την ισπανική κατάκτηση οι Ατζέκοι εκμεταλλεύονταν τα κακαόδεντρα για να παρασκευάσουν ένα αφέψημα η να το διακοσμήσουν σε ένα πιάτο . Ετοίμαζαν σοκολάτα από τριμμένο η ψημένο κακάο αλεύρι από μανιοκα ή σιτάρι και ποικιλία από διάφορα μπαχαρικά πρόσθεταν μέλι και ζάχαρη , κανέλα .
Η κατανάλωση εξαπλώθηκε το 16 αιώνα στην Ευρώπη αλά απευθυνόταν σε ψιλές κοινωνικές τάξης . Τα πρώτο γαλλικό σοκολατοποιϊών το βασιλικό σοκολατοποιϊών ιδρύθηκε το 1776 στην Μπαγιόν. Εξηγάγανε σοκολάτα στην Ισπανία ενώ τροφοδοτούσε και το Παρίσι, όταν οι ατμομηχανές άρχισαν να εξελίσσονται στην αρχή του 19 αιώνα ιδρύθηκαν οι πρώτες οικογενειακές επιχειρήσεις που έχουν μείνει μέχρι και σήμερα, Βαν Χαουτεν το 1815 ανακάλυψε το 1828 την διαδικασία διάλυσης , Jean Antoine Menier το 1824 , Cadbyry , Rowntree . H κατανάλωση σοκολάτας στην Γαλλία αντιστοιχεί ετησίως 7 κιλά ανά κάτοικο.
Προϊόντα σοκολάτας Α) Σκόνες κακάο γλυκές ή μη με προσθήκη κάποιου αλκαλίου για να είναι περισσότερο διαλυτές.
Β) Σοκολάτα σε σκόνη είναι ένα μείγμα ζάχαρης και κακάο περιέχοντας τουλάχιστον 32 τις εκατό κακάο είναι ένα μείγμα που περιέχει και άλλα συστατικά
Γ) Σοκολάτα κουβερτούρα η σοκολάτα κουβερτούρα περιέχει ένα μεγάλο ποσοστό βούτυρο του κακάο γεγονός που ελαττώνει το σημείο τήξης σε στερεή η υγρή μορφή προορίζετε για φόρμες επικάλυψης
Δ) Πλάκες μπαστούνια ή ράβδοι σοκολάτας Πρόκριτε για ένα προϊών σύνθετο επικάλυψης και γέμισης σοκολάτας .
Ε) Ποιότητα σοκολάτας Εξαρτάτε από την ποιότητα των πρώτων υλών ξεκινώντας από τους καρπούς του κακαόδεντρου και της επιμέλεια τους στα διάφορα στάδια παραγωγής καβούρντισμα κοπάνισα θρυμματισμό όσο περισσότερο βούτυρο του κακάο περιέχει τόσο πιο μαλακιά και απαλή είναι. Εφόσον προστατευτεί από την υγρασία και από θερμοκρασία 18c διατηρείτε για πολλούς μήνες


..........ZC

Δεν υπάρχουν σχόλια: